На престижното меѓународно натпреварување „Сакура авардс" (Sakura Awards) во Јапонија виното Темјаника-аристократ на винарската визба Попова кула освои златен медал. Ова е вторпат истото вино да ја освои оваа престижна награда.

Четврта година по ред Сингапур е прогласен за најскап град според извештајот на EIU за трошоци за живот во 2017 година, азиските градови заземаат пет од првите шест места на листата, што се должи на подобрената состојба на јапонскиот јен.

Патот во медиумите го започна во редакција за забава. Љубовта која ја почувствува и ја обезбеди конекцијата со оваа професија. Таа беше дел од најамбициозната постава на телевизија Алфа, но и дел од бизнис профилираниот магазин „Капитал“, подоцна и во порталот „Фактор“. Медиумското сивило ја натера да донесе нова одлука и да замине од Македонија во потрага по нови животни предизвици. Сега е во Дубаи, со можност постојано да патува, благодарение на работата која ѝ откри нови хоризонти. Катерина Попоска за Женски Магазин ни раскажа за својата приказна кога беше дел од медиумите во Македонија, но и за убавите мигови кои ги доживеа по одлуката да замине од Македонија

Бројот на млади иселеници од Македонија кои сонот за поквалитетна работа го бараат надвор е се поголем, па тоа не поттикна да позборуваме со младата Симона Станковиќ ...

© 2017 - 2020 mkdinfodiaspora.mk All Rights Reserved. Developed By Cube Systems

Search