Анализи, Коментари, Настани

МЛАДИТЕ СОНУВААТ ЗА ДРЖАВЕН ЛЕБ, НО КОГА ЌЕ ДОБИЈАТ ПАРТИСКИ ТРОШКИ, ЗАМИНУВААТ ПО ИДНИНА ВО СТРАНСТВО

aerodrom

Секој втор средношколец за десет години се гледа себеси надвор од Македонија. Во прилог на неговите желби одат неколку фактори, меѓу кои најистакната е недефинираната пазарна структура во Македонија, потценувањето на работниот труд и квалификациите, но исто така и недоволната обука што ја нуди високото образование, од причина што практичниот дел од едукацијата е сосема забатален и е сведен на максимата – „Мали, ај оди купи ми четврт со месо”!
Наместо секој втор средношколец за десет години да се гледа како образован, вработен, успешен млад човек, кој професионално напредува во онаа област во која може да го даде својот максимум, кој веќе има едно од предвидените три деца и штеди за станче, седнат зад воланот на едно просечно „голф 4” возило купено на старо, тој се гледа себеси како слугува на туѓи бели бродови, во прекуокеанските кафетерии или супермаркети, каде, ако ништо друго, барем физичкиот труд е платен дури и повеќе од интелектуалниот во Македонија.
Вистинската дилема е, дали се одливаат мозоци или само тела од Република Македонија? Одговорот на ова прашање не смее да се генерализира, зашто во секој случај едно е јасно – не сите што си заминуваат се генијалци и продиџи студенти, но и не сите што остануваат се нестручни и необучени. Ги има и вакви и онакви. Некохерентноста на она што го пишува во книгите и она што се применува во стварноста ги депримира, ги фрустрира младите и не им дозволува слободно да го покажат она што вистински доброто образование треба да им го даде – практични вештини и академско образование!

КОГА ПАРТИСКИТЕ ПРИФАТИЛИШТА ЌЕ ТЕ ИЗНЕВЕРАТ

Во исто време, во нашата земја наместо за работа, ред се чека за партиска книшка. Партиите глумат своевидно „прифатилиште”, кое ги собира сите, и верни и неверни поклоници на партиската кауза и идеологија, но место има и за оние што ја сфаќаат истата таа партија како Биро за вработување. Со текот на времето, листата партиски ветувања за вработување расте, а бројката реализирани вработувања опаѓа.
За споредба, во главниот град на Чешката Република, Прага, невработени се само 2 отсто од населението. И тоа не важи само за домашните, туку и за странските граѓани. Млади луѓе од странство, како реки се доселуваат, за да работат во многубројните претставништва на најголемите светски и локални корпорации, во индустриските погони, угостителските објекти, фабриките..!
Професорката Татјана Стојановска од Институтот за социологија, за феноменот на одлевање млад кадар од државата, вели дека е резултат на неколку фактори, меѓу кои се политизираноста и лошо поставената пазарна структура, кои на долг рок може да донесат последици.
– Немањето стратегија на национално ниво за задржување на потенцијалните капацитети од човечки ресурси се причина поради која кадрите си заминуваат. Неопходно е да се спроведе национална кампања и стратегија „Stop Brain Drain”, која ќе влијае на младите да ја развијат свеста за односот кон својата држава, но и државата треба да направи план за вработување на најдобрите.
Од тоа ќе има бенефит и индивидуата и општеството – уверува Стојановска.
Анкетата на „Барометар”, пак, објавена пред две години, го покажува истото – секој втор македонски средношколец мисли дека за десет години ќе присобере пари за билет во еден правец и ќе замине во странство.
Дури 50 отсто од испитаниците не ја гледаат иднината во родната земја. Тоа е последен пат некој да го опипувал пулсот на македонската младина, за нејзината перцепција за Македонија од економски и социјален аспект. Визната либерализација ги подотвори вратите и ги спакува нивните куфери, за и реално да можат барем да ѕирнат во другите европски земји!

*За да ја прочитате целокупната содржината, види линк fokus.mk
Преземено од: fokus.mk

© 2017 - 2021 mkdinfodiaspora.mk All Rights Reserved. Developed By Cube Systems

Барај