Анализи, Коментари, Настани

Драгана Стефановска, девојка од Куманово која студира во странство: Колку е поразлично да учиш во Русија, Холандија и Шведска?

dragana stefanovska ne e vazna profesijata tuku ona sto go pravime za nasheto opstestvo 2

Таа верува дека потенцијалот на младите луѓе треба да биде промената која сакаме да ја видиме во земјата. И дека само со посветена работа и позитивен однос некој човек може да се развие како личност.
„Уште на 15 години почнав со младински активизам кој ми овозможи да ги здогледам можностите за личен и професионален развој кој ни ги нуди светот. Почнав да работам со млади луѓе од различни култури и тоа ме мотивира да си поставам цел пред себе т.е. да добијам стипендија за студирање во странство“, раскажува Драгана Стефановска.
„Сосемa случајно почнав приватно да го изучувам рускиот јазик, со што се роди неопислива љубов кон овој словенски јазик. После три години учење на јазикот отидов во Русија да ги завршам моите додипломски студии по архитектура“.
Драгана во Русија добила широко образование кое уште повеќе ѝ ги отворило видиците и не само што ги научила основите на архитектурното проектирање, истовремено се стекнала и со многу други знаења.
*За да ја прочитате целокупната содржина, види линк http://www.crnobelo.com
Преземено од: http://www.crnobelo.com

© 2017 - 2021 mkdinfodiaspora.mk All Rights Reserved. Developed By Cube Systems

Барај