Анализи, Коментари, Настани

"Говорот на уметноста'' - Етно село Кучково

01 10.09.2019Особена чест ни преставува големиот интерес за учество на овој проект и тоа на учениците од СОУ ,,Перо Наков,, од Куманово, ДСУ ,,Св. Наум Охридски“ – Скопје, студенти од факултетот за Бизнис студии ,,Еуро Колеџ“ – Куманово, како и ученици од повеке Основни училишта од Скопје.
Голема чест ни преставува присуството на нашите гости од македонската дијаспора и тоа г-ѓа Светлана Босилкова Далевска – Писателка од Германија, г-дин Георги Пасков од Флорида – САД, како и преставнци од македонското друштво ,,ИЛИНДЕН “ од Тирана- Албанија, и тоа: Елса Џелили, Сабина Џелили и Сара Џелили.
Проектот се изведува под менторство на ликовен Уметник и хуманист г-дин Живко Поповски – Цветин од Скопје и професор Николина Милиќ од СОУ ,,Перо Наков“ – Куманово, а е координиран од Центарот за информативна поддршка НОВ КОНТАКТ – Македонија.
Проектот финансиски е поддржан од Министерството за Култура како избран проект од национален интерес во културата за 2019 година.

02 10.09.2019   03 10.09.2019   04 09   05 09
             
06 09   08 09   12 09   14 09
             
11 09   10 09   09 09   13 09
             
16 09   20 09   17 09   18 09
             
21 09   22 09   23 09   29 09
25 09   26 09   24 09
© 2017 - 2021 mkdinfodiaspora.mk All Rights Reserved. Developed By Cube Systems

Барај