Анализи, Коментари, Настани

„Татковино те љубам како стари чевли“ – вели една мисла на Сервантес. Младите од Македонија ја љубат својата земја, но илјадници од нив старите чевли ги оставија во татковината.

Само во 2015 година, над 24 илјади македонски државјани ја напуштиле својата татковина во потрага по подобар живот во Германија. Од нив, 12 илјади останале. Бројката на доселеници се приближува до рекордни 100 илјади.

Во просториите на Природно-математичкиот факултет, а на покана на Институтот за географија на 21.04.2016 година се одржа предавање со наслов Безбедноста во туризмот.

По повод меѓународниот ден на Волонтерството, 5 декември, во Скопје во Младинскиот Културен Центар (МКЦ), во Организација на Македонскиот Центар за Меѓународна Соработка (МЦМС), и Програмата за поддршка на граѓанското опшество...

© 2017 - 2021 mkdinfodiaspora.mk All Rights Reserved. Developed By Cube Systems

Барај