Настани

Во рамките на планираните активности за 2019 год Центарот за информативна поддршка НОВ КОНТАКТ- Македонија, во периодот 10-12.септември 2019 г. започна со реализација на Проектот ,,Говорот на уметноста,, во кој планирани се две работилници за деца и младинци љубители на уметноста за зајакнување на вештини за ликовна уметност, кои се одржуваат во ,,Етно село Кучково„ – Скопје, како и една изложба на слики насликани од учесниците на истите работилници.

АСОЦИЈАЦИЈА НА МЕНАЏЕРИ НА МАКЕДОНИЈА
Во саботата во просториите на Македонскиот народен театар во Скопје (МНТ), се оддржа ексклузивниот тренинг со проф. д-р. Сем Вакнин во организација на Асоцијација на менаџери на Македонија кои редовно подготвуваат настани за професионален развој.

Промовирана книгата „Миграции и безбедност“ новата книга од д-р Златко Николоски кој долго време научно ја следи проблематиката на миграциите, безбедноста и потенцијалот на дијаспората. Во најновиот научен придонес на Николовски се опфатени голем број податоци на темата миграции, безбедност и влијанието на миграциите врз безбедноста на државите.

Денес на 13.04.2018 година во хотел Континентал - Скопје, во организација на Центарот за информативна и логистичка поддршка на граѓаните НОВ КОНТАКТ - МАКЕДОНИЈА, се одржа јавна трибина која беше организирана во рамките на проектот ,,Граѓанското опшество - мост за соработка со дијаспората...

Во периодот од 24 до 26. Октомври 2017 год. во Охрид, во хотел Метропол, се одржа третата средба за вмрежување на грантисти и тематскиот форум, „Соработка помеѓу новата Влада и граѓанскиот сектор во Македонија“...

© 2017 - 2020 mkdinfodiaspora.mk All Rights Reserved. Developed By Cube Systems

Search